Звездата на българския тенис Григор Димитров, въпреки натоварения си график, върши най-обичайните дейности като всеки един от нас. Хасковлията отговори на няколко бързи въпроса, като част от рекламна кампания на марка безалкохолна напитка.

Григор Димтиров беше откровен и разкри, че едно от първите неща, което прави сутрин след като стане, е да оправи леглото си, да вземе душ, да се подготви за деня и да изпие чаша кафе. Разбира се, онова, което взима със себе си са ракетите.

Запитан, кой е най-великият тенисист за всички времена, българският състезател сподели: „Този въпрос е толкова дълъг, колкото е и турът, определено има няколко. Определено можем да кажем Роджър Федерер, както и още няколко тенисисти”, визирайки още Новак Джокович и Рафаел Надал.

„Но има още доста състезатели, които се справят много добре. Едно от най-хубавите неща е, че тенисът се развива и става все по-добър.”

Григор Димитров беше провокиран и с въпрос за най-киселия съперник. Отговорът дойде след леко замисляне, но и с усмивка: „Не знам… О, може би понякога е Фабио Фонини. Когато си говоря с него в съблекалнята и го попитам: „Защо, защо, човече правиш така?” А той отговаря: „Съжалявам”.

Тогава, кой е най-забавният?

„Ние много се забавляваме един с друг, особено ако споделяме една и съща съблекалня. Анди Мъри винаги се шегува с всички. Франсис Тиафо, който играе добре, а и е чудесно момче. Всички сме забавни”, сподели още Григор Димитров.

Ракета номер 1 на България вече е в Мексико, където в първия кръг на турнира от ATP 250, ще се изправи срещу Стийв Джонсън.