Най-добрият български тенисист Григор Димитров остава под номер 11 в световната ранглиста и през тази седмица с 3070 точки. Първата ни ракета не можа да се завърне в топ 10, след като отпадна от третия кръг на турнира във Вашингтон. Все пак българинът ще получи нов шанс да се наред сред най-добрите десет още тази седмица.

Григор се пуска с Дел Потро на двойки в Монреал

Димитров ще взема участие в Мастърса в Монреал, който се провежда от 7 до 13 август. На старта на сингъл Гришо ще има за съперник Миша Зверев или квалификант. Първата ни ракета ще се пусне и на двойки, като негов съотборник ще бъде аржентинеца Хуан Мартин дел Потро. Двамата се очаква да стартират участието си във вторник.

Що се отнася до останалите българи в ранглистата, Александър Лазов отстъпва с пет позиции до номер 391, докато Димитър Кузманов и Александър Лазаров се преместват напред съответно с 19 и 26 места до 507-и и 600 в класирането.

Зверев или квалификант за Гришо на старта в Монреал

Подредбата в топ 10 си остава същата. От следващата седмица обаче Роджър Федерер има реален шанс да отнеме лидерската позиция на Анди Мъри. Шотландецът води с 285 точки пред Рафаел Надал, но контузията в хълбока го извади от "Роджърс Къп". Ако Федерер успее да достигне полуфиналната фаза в турнира в Монреал, то точките ще са му напълно достатъчни, за да превземе върха.