Започващата седмица ще бъде много вълнуваща за феновете на тениса, а причината е, че тя е една от малкото в календара, в които едновременно ще се проведат два турнира от сериите АТП 500.

Става дума за надпреварите в Лондон и Хале, които продължават интересния сезон на трева. В тях ще видим общо осем тенисисти от топ 10, както и 11-ият Григор Димитров, а добрата новина е, че и двата турнира ще се излъчват в каналите на Mtel Sport.

"Куинс Клуб" посреща бившия шампион Григор Димитров

източник: БГНЕС

Със сигурност погледите ни главно ще са насочени към прекрасния "Куинс Клуб" в Лондон, където ще участва Григор Димитров.

Българинът започна сезона на трева с поражение от Йежи Янович в Щутгарт, но на един от любимите си турнири изобщо има идеалният шанс да покаже това, на което е способен и да стигне далеч в надпреварата, което много вероятно би го върнало и в топ 10 на света.

Димитров е шампион от 2014 година, а жребият му определено е добър, така че  няма да има оправдания, ако не достигне поне до четвъртфиналите. В първи кръг негов съперник е американецът Райън Харисън, а във втори победителят от сблъсъка между квалификанта Жулиен Бенето и играещия с покана от организаторите британец Джеймс Уорд.

Водач в четвъртината е Милош Раонич, който би бил съперник на Григор на четвъртфиналите, а всичко това е в долната половина, където е вторият в схемата Стан Вавринка.

Водач е световният №1 Анди Мъри, който през 2016 се превърна в единствения тенисист с пет трофея от Куинс. Той започва с мач срещу състезаващия се за Великобритания Аляж Бедене, Жо-Вилфрид Цонга е потенциален съперник на четвъртфинал, а Марин Чилич на полуфинал.

В Лондон ще участват и други големи имена като Ник Кириос и Томаш Беридх, а още първият кръг предлага страхотни мачове като Стан Вавринка - Фелисиано Лопес, Танаси Кокинакис - Милош Раонич, Марин Чилич - Джон Иснър и сръбското дерби Виктор Троицки - Янко Типсаревич.

Представянето в Куинс Клуб винаги е било показателно за предстоящото на Уимбълдън като в цели 9 случая шампионът от Куинс е триумфирал и на "Ол Инглънд Клуб".

Всички мачове от турнира в Лондон ще се излъчват в ефира на Mtel Sport 1 като програмата за деня започва в 14 часа и завършва с края на последния двубой. За мачовете на Григор Димитров пък ще има и студийна програма.

Гришо в ранна следобедна битка за дебют в Куинс

Федерер в търсене на Деветата от Хале

източник: Gulliver/GettyImages

В германския град Хале ще се проведе вторият турнир от категория АТП 500 през тази седмица. 7 тенисисти от топ 20 ще участват в надпреварата, а №1 в схемата е Роджър Федерер, който сподели на пресконференция, че да играе в Хале е като „да се завърне у дома”.  И няма как да бъде по друг начин, след като Маестрото има осем трофея от турнира, а през тази година ще се цели в девети успех.

След почивката, която си взе в сезона на клей, швейцарецът започна тревния сезон с изненадваща загуба от Томи Хаас в Щутгарт. Той обаче не отдаде голямо значение на нея и е решен да направи успешно представяне в Хале.

ФедЕкс стартира с мач срещу Йен-Хсун Лу, а в много солидната най-горна четвъртина са още шампионът от 2016 Флориан Майер и другите силни германци Миша Зверев и Ян-Ленард Щруф, както и шампионът от Щутгарт Лука Пуй и винаги непредвидимият Беноа Пер.

Евентуален съперник на Федерер на полуфинал е третият в схемата Кей Нишикори, а водачи в долната половина са младите звезди Доминик Тийм и Александър Зверев.

Турнирът в Хале ще се излъчва в ефира на Mtel Sport 2 като прякото излъчване започва със старта на дневната програма в 13 часа и завършва с края на последния мач.