Григор Димитров продължава да тренира и да се подготвя за подновяването на турнирите, което към момента е насрочено за 23 април. Първата ни ракета качи снимка от корта в социалната мрежа Instagram, а треньорът му Крис Гро сподели снимка от Индиън Уелс, на която е в компанията на бившия №3 и на турнирния директор Томи Хаас.

Както знаете, ATP, WTA и ITF преустановиха всички надпревари за шест седмици. Всичко това се случи, след като новият коронавирус бе обявен за глобална пандемия от Световната здравна организация.

В този интервал, при мъжете, попадат турнирите Miami Open, Хюстън, Маракеш, Мастърсът в Монте Карло и турнирът в Барселона, който е с начална дата 20 април. Надпреварата в Будапеща също влиза в периода, в който няма да има тенис на най-високо ниво, а Турът се очаква да бъде подновен за турнира в Мюнхен на 27 април. Дамските турнири в този период са Маями, Чарлстън, Богота и Щутгарт.

Първо бе отменен Индиън Уелс, а турнирният директор Томи Хаас сподели: „Много сме разочаровани, че турнирът няма да се проведе, но здравето и безопасността на местното общество, на феновете, играчите, доброволците, спонсорите, служителите, продавачите и всички, свързани със събитието, са най-важни. Готови сме да проведем турнира на друга дата, ще проучим възможностите, които имаме“.

Последната изява на Григор Димитров беше в Акапулко, където достигна първия си полуфинал за сезона.

На Abierto Mexicano de Tenis MIFEL водещият ни тенесист имаше своите шансове в равностоен сблъсък със световния №2 Рафаел Надал, но не се възползва от тях и отпадна крачка преди финала на турнира. Матадора се наложи с 6-3 6-2 за час и 40 минути.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

These two...👍👌👍

A post shared by Christian Groh (@chrisgroh) on