По време на мача си срещу Пол-Анри Матийо от първия кръг на турнира в Ротердам, Григор Димитров направи впечатление с ракетата, с която игра. Тя бе изцяло черна без отличителни знаци по нея и по всичко изглежда, че не бе на Wilson - компанията, с чиито ракети Григор играе в последните 5 години.

Според tenniskafe.com ракетата наподобява модел на конкурентната компания Head, което значи, че е възможно Григор да е предприел сериозна промяна и отсега нататък да играе с ракетите на Head. Именно с ракети на тази компания българинът игра в юношеските си години и в началото на професионалната си кариера. Любопитен факт е, че с такива ракети играе и приятелката на Димитров Мария Шарапова, която е и рекламно лице на компанията.

През последните няколко месеца Димитров тестваше различни модели на Wilson като на Мастърса в Париж и на Аустрелиън Оупън бе с черна ракета с по-голяма глава.

Ракетата на Григор в мача с Матийо обаче бе без логото на американската компания и наподобяваше характеристиките на ракетите на конкурента.