Бившата първа ракета на Великобритания Грег Руседски смята, че неговият наследник Анди Мъри има всички необходими качества да победи Рафаел Надал, ако двамата се срещнат на полуфинал на Australian Open.

Надал нямаше никакви проблеми срещу Кристоф Рошу и го отстрани бързо с 3-0 сета, като му даде само четири гейма. „Рошу се опита да надиграе Надал в собствената му игра, но нямаше достатъчно мощ или движение, затова имаше проблеми,” коментира Руседски.

„Надал се движи страхотно по корта и аз съм много впечатлен от неговия сервис. Той прави много директни точки от сервис, а пласирането му е отлично,” обясни още британецът.

Ако и Надал, и Мъри продължат победния си ход, двамата ще се срещнат на полуфинал. Те са се срещали шест пъти досега, като Надал води убедително с пет на една победи. В последната им среща обаче Мъри се наложи, затова Руседски вярва, че това може да се случи отново.

„Мъри може да спре Надал, като не му позволи да следва своя ритъм,” заяви Руседски. „Той има всички необходими компоненти в играта си, а първият му сервис работи много добре. Ако Мъри и Надал се срещнат на полуфинал, предричам, че финалът ще е Мъри – Роджър Федерер.”