Тенисът, особено през последните около 20 години, си спечели реномето на един от най-джентълменските спортове. Това обаче не значи, че понякога двамата тенисисти на корта не влизат в спорове и скандали.

Именно на такова нещо станаха свидетели зрителите на мача от първи кръг на Мастърса в Маями между двама от най-ярките млади тенисисти - Даниил Медведев и Стефанос Циципас.

В крайна сметка руснакът победи гърка с 2:6, 6:4, 6:2, но след края на мача Медведев бе бесен от отношението на съперника си и му го заяви с доста цветущи думи.

През втория сет 22-годишният Медведев взе прекъсване, за да отиде до тоалетната. В решителната част Циципас направи същото, а след това 19-годишният грък спечели точка, след като топката докосна мрежата и попадна в полето на съперника. По етикет винаги в такъв случай тенисистът се извинява на съперника. Само че Циципас не го направи и още тогава вбеси Медведев. "Кажи съжалявам, човече", извика към съперника си руснакът.

След като победи, Медведев стисна хладно ръката на съперника и малко след това започна със словесната атака. "Човече, по-добре да си затвориш плювалника, ок? Отиваш до тоалетната за 5 минути, после удряш мрежата и не се извиняваш? Мислиш ли, че си добро дете?"

Медведев бе спрян от съдията на стола, който определено изглеждаше на негова страна, въпреки че опитваше да го успокои. Медведев се оправда, че съперникът му е започнал всичко, наричайки го "скапан руснак".

Той обаче ще трябва бързо да забрави случилото се, защото в следващия етап го очаква четвъртият поставен Александър Зверев.