Двамата големи фаворити Александър Лазов и Александър Лазаров стартираха с победи участието си на Държавното първенство по тенис на закрито за мъже.

Турнирът в зала "София" е много интересен и поради факта, че победителят в него ще получи уайлд-кард за участие в основната схема на DIEMA XTRA Sofia Open.

В първия си двубой поставеният под №1 Лазов победи лесно квалификанта Фердун Шефкедов с 6:2, 6:1. За него предстои мач срещу Мартин Димитров, който се справи с 6:4, 6:4 с Ивайло Керемедчиев.

№2 в схемата Лазаров също имаше среща с квалификант като победи Цветан Михов с 6:3, 6:4.

На четвъртфиналите съперник на Лазаров е шампионът от 2017-а Александър Донски, отстранил Златан Палазов след 6:4, 6:4.

Единствената изненада в осминафиналите бе отпадането на третия поставен Габриел Донев, който загуби от своя съотборник в НСА Пламен Милушев след 3:6, 6:7(6).

Дербито на този етап пък противопостави Васил Младенов и опитния Тихомир Грозданов. Двамата направиха много интересен мач, в който държавният шампион на открито Младенов победи с 6:3, 7:6(5). За него следва среща с Милен Янакиев, победил шампиона до 18 години Иван Пенев със 7:6(2), 6:1.

Васил Младенов

източник: БФ Тенис

Напред продължава и състезаващият се в САЩ Васил Кирков, който през миналата година игра финал на двойки на юношеския Ролан Гарос. Той победи с 6:2, 6:4 Тед Бачев и ще срещне Милушев на четвъртфиналите.

Четвъртфиналите на сингъл са в петък, а ето и програмата:

От 10 часа на корт №1:
Александър Донски - Александър Лазаров
Милен Янакиев - Васил Младенов

От 10 часа на корт №2:
Пламен Милушев - Васил Кирков
Александър Лазов - Мартин Димитров