Давид Гофен хвърли голямата бомба на Astana Open, още в първия кръг на надпреварата. Бившият номер 7 в света, успя да победи не кой да е, а водача в световната ранглиста Карлос Алкарас. Белгиецът наистина изигра един много силен мач, а испанският тийнейджър, колкото и да опитваше, така и  не можа  да се противопостави на чудесната игра на Гофен.

Световният номер 66 влезе в надпреварата в Казахстан, като щастлив губещ от квалификациите, но по страхотен начин използва своя шанс. След срещата, съвсем логично, Давид Гофен бе изключително развълнуван от голямата победа за него и не скри своето щастие.

„Със сигурност имах нужда от подобен успех, най-после успях да спечеля срещу някои от топ играчите. Просто вярвах в себе си, и си казах, че този път ще направя всичко, за да спечеля. Този успех ми показва, че все още съм способен да побеждавам най-добрите и няма как да не се чувствам щастлив. Успех, срещу световния номер 1, определено ще повиши увереността ми и е важно да продължа с добрите изяви, за да се изкачвам нагоре в ранглистата“, каза Гофен.