Докато се подготвя за своето участие на надпреварата в Белград, Давид Гофен реши да сподели мнението си за случващото се в световния тенис. 31-годишният белгиец не е притеснен за бъдещето на този спорт, защото според него има много таланти, които да наследят Надал, Джокович и Федерер. Според него Алкарас и Синер имат най-голям потенциал да стъпят на върха в тениса.
 
„Появиха се много млади момчета, които са готови да се борят за големите трофеи и играят без страх. Аз не съм притеснен за бъдещето на играта, защото има достатъчно жестока конкуренция в нашия спорт и никак не е лесно да се пробие сред най-добрите. Признавам, че един ден, когато Новак, Роджър и Рафа спрат с тениса, ще бъде изключително тежко, но всичко си има своя край.
 
Въпреки това, аз не очаквам отлив на фенове, настоящите играчи в тура са достатъчно атрактивни, за да пълнят трибуните отново. Ако трябва да отлича някои, ще кажа Карлос Алкарас и Яник Синер, те наистина ме впечатляват. Спокоен съм за бъдещето на тениса“, каза Гофен, който преди време беше №7 в световната ранглиста.