Ришар Гаске измъкна труден успех над Аляж Бедене на старта в Хертогенбош след три тежки сета – в отделните части 6:7(3), 7:6 (5), 6:4. Двубоят започна по-добре за словенеца, който проби в третия гейм, но французина моментално върна брейка. Стигна се до тайбрек, в който Бедене бе убедителен и спечели на три точка, а шампионът от миналата година се оказа в ролята на догонващ.

Френският ветеран отново, подобно на случилото се в първия сет, изостана с пробив, но го върна мигновено. Стигна се до нов тайбрек, в който словенецът дръпна с 5:4 след мини-пробив, но загуби следващите две точки на собствен сервис, което се оказа ключово за изхода на втория тайбрек.

В третия сет Бедене, очевидно разочарован от развоя на събитията, бе пробит на два пъти, и въпреки че върна единия брейк, нямаше сили да се завърне изцяло в мача и загуби след битка, продължила близо 2 часа и половина.

Така шампионът от 2018 оцеля и продължи в следващия кръг, където ще се изправи срещу победителя от двубоя между Лоренцо Сонего и Михаил Кукушкин. За втори кръг се класираха още Николас Яри, Андреас Сепи и Давид Гофен. /БГНЕС