Американецът Анди Родик напусна сензационно тенис турнира в Пьорчах, Австрия. Номер 3 в световния тенис бе елиминиран от французина Гаел Монфилс, след като загуби със 7:5, 6:3 в четвъртфинална среща на надпреварата.

Родик започна двубоя с абсолютен контрол над събитията на корта. Той проби съперника си за 5:4, което му даде възможност да сервира за сета. След това обаче Монфис постигна два пробива и взе частта с 7:5.

Родик имаше възможност да се върне в мача в началото на втория сет, но пропиля три шанса за пробив. Поставеният под номер две в основната схема на турнира загуби и следващия гейм, в който сервираше и това го вбеси. Той загуби контрола над емоциите си и заби ракетата си в земята, ругаейки по свой адрес. До края Монфилс не даде шансове на Анди да се върне в мача и се класира за полуфиналите.

Следващия съперник на 20-годишния французин ще бъде Лейтън Хюит. Австралиецът отстрани без проблеми Диего Хартфийлд от Аржентина, след като го победи с 6:2, 6:2.

Луис Орна от Перу се наложи над с 7:6 (4), 6:7 (2), 6:1 над испанеца Алберт Монтанйес. За място на финала Орна ще спори с победителя от двубоя между Николай Давиденко от Русия и Хуан Монако от Аржентина.