Тимът на Франция стартира с успех на първото издание на AТП Къп. "Петлите" се справиха с 2-1 победи срещу Чили в среща от група "А" на турнира. В момента се играе втората среща от тази група между Сърбия на Новак Джокович и отбора на Южна Африка, воден от Кевин Андерсън.

Първата ракета на Франция Гаел Монфис изоставаше с един пробив във втория сет, когато резултатът стана 1:3 в първия сет. След това при 6:5 се наложи да спаси три точки за пробив срещу Кристиан Гарин, но в крайна сметка триумфира с 6:3, 7:5. Беноа Пер откри програмата по-рано днес, когато записа и първата победа за Франция- 6:7 (3), 6:3, 6:3 над Николас Джари. Гарин и Джари пък спечелиха мача на двойки, след като се наложиха над Никола Маю и Едуар Роже-Васлен със 7:5, 6:2.

В група "В" Япония стартира силно с 3-0 над Уругвай, като и двата сингъла приключиха в 2:0 сета за азиатците. Го Соеда се справи с Мартин Куевас с 6:1, 6:3, а след това Йошихито Нишиока надви Пабло Куевас с 6:0, 6:1. На двойки победата за Япония дойде след успех на Тошихиде Мацуи и Бен Маклоклън над братята Куевас с 7:6 (5), 6:4. В момента се играе другата среща от групата между Испания на Рафаел Надал и Грузия на Николас Башилашвили.

В група "Е" Аржентина победи Полша с 2:1 победи. Гуидо Пея изведе "гаучосите" напред, след като се справи с 6:2, 2:6, 6:2 над Камил Майхрджак, а след което обаче Хуберт Хуркач изправни за поляците с 4:6, 6:2, 6:3 над Диего Шварцман. На двойки Максимо Гонсалес и Андрес Молтени победиха Хуркачи Лукаш Кубот с 6:2, 6:4.В момента се игаре двубоя между Австрия и Хърватия.