Ситуацията с контузията на Рафаел Надал преди олимпийските игри в Рио е "деликатна". Това заяви испанският тенисист Давид Ферер пред радио "Кадена Сер". 

Надал, носител на 14 титли от турнирите от Големия шлем, не е играл от 27 май заради контузия на китката на лявата ръка и се оттегли от "Ролан Гарос", а след това пропусна и "Уимбълдън".

Испанецът е олимпийски шампион от Пекин 2008, а в Рио ще бъде знаменосец на отбора по време на церемонията по откриването на Игрите на 5 август. 

"Ще пътувам с Рафа в неделя за Рио. Неговото положение е много деликатно. Никога не е лесно да се върнеш на корта след контузия. Ще видим как ще се чувства", каза Ферер. 

Швейцарецът Роджър Федерер отказа участие на Олимпиадата заради контузия на коляното, а финалистът от "Уимбълдън" Милош Раонич и много други тенисисти няма да играят в Рио заради опасения от вируса Зика. 

"На олимпиада всеки иска да види всички тенисисти да играят, така че за Рио е жалко. Но в тениса календара е много наситен, а и има опасения от Зика, добави испанецът. 34-годишният Ферер се представя разочароващо този сезон и изпадна от топ 10 на световната ранглиста за пръв от пости шест години. Той отпадна във втория кръг на "Уимбълдън". 

"След Уимбълдън имах нужда от почивка, за да си възвърна ентусиазма. Това не е най-добрата ми година, много съм непостоянен и не показвам най-доброто. Но не може винаги да си на максимално ниво. Всяка година става все по-трудно, но вярвам, че мога да дам повече. Знам, че мога да играя и да се представям по-добре", каза още Ферер./БТА