Испанецът Давид Ферер се класира за четвъртия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис. Поставеният под номер 6 Ферер разби 27-ия в схемата Михаил Южний (Русия) с 6:0, 6:2, 6:2 за 1:41 час.

Руснакът, четвъртфиналист на Ролан Гарос през 2010 година, изигра един от най-слабите си мачове в Париж. Той допусна 39 непредизвикани грешки срещу само 11 на испанеца. Южний загуби първите осем гейма в срещата, в които спечели само шест разигравания. Той задържа подаването си за първи път в мача след половин час игра за 1:2 във втората част, след което изписа с десния си крак на клея „SORRY“ (от английски „съжалявам“).

„На трибуните имаше толкова много публика. Написах това „Sorry“, защото не успях да им покажа добра игра. Начинът, по който започнах, не беше интересен на хората и затова исках да се извиня. Не знам дали феновете са забелязали, но мисля, че трябваше да го направя“, обясни 29-годишният Южний.

До края на срещата Ферер, четвъртфиналист от 2005 и 2008 година, доминираше. Той не допусна пробив и логично се класира за четвъртия кръг, в който ще срещне побeдителя от двубоя между Марсел Гранойерс (Испания) и Пол-Анри Матийо (Франция).