Роджър Федерер стигна до своя 150-и финал на ниво АТР, а в него съперник ще бъде един от тези, с които Маестрото е играл най-много - Новак Джокович.

Затова и радостта от постижението е сериозна. До този момент двамата имат невероятните 55 мача помежду си като Джокович е спечелил 23, а Маестрото 22. ШВейцарецът обаче излезе победител и в трите финални мача, които изиграха в Синсинати - през 2009, 2012 и 2015.

"Малко е странно, в края на турнира не искаш да печелиш така, в началото на турнира го приемаш, но е неприятно, когато е сега, когато трибуните са пълни", заяви Федерер след отказването на Давид Гофен в началото на втория сет в мача помежду им от полуфиналите.

"Но продължавам и много се вълнувам отново да бъда на финал тук, особено срещу Новак. Играли сме толкова пъти един срещу друг, радвам се, че той отново е в най-добра форма, спечели Уимбълдън, сега отново е на финал тук в Синсинати."

"150-и финал е готино, мога да спечеля 99-а титла, осма в Синсинати, но нищо от това няма значение, ако не спечеля", допълни Федерер.