Швейцарецът Роджър Федерер, който загуби финала на Откритото първенство на Австралия по тенис от Рафаел Надал, разкри причините за поражението си с 2:3 сета.

„Получи се добър мач. В този смисъл, имах доста шансове – поведох и в първия сет. Имах много възможности, но ги пропилях и това ми костваше победата. За съжаление и сервисът ми не беше на ниво”, сподели швейцарецът.

„Когато казвам, че не ми вървеше сервисът, не значи, че съвсем не съм играл. Спечелих сет от Рафа, след вкарани 30 процента от първи сервис. Имам и добър втори сервис, който е много надежден. Допуснах няколко глупави двойни грешки, но при петсетов мач, това е на практика неизбежно”, добави Федерер.

„Борих се с всички сили, мисля, че играх добре. Доволен съм от начина си на игра. Иска ми се да подобря сервиса си, но понякога това зависи и от състоянието ми в конкретния ден. Старая се да съм максимално остър – по линията, може би и затова допускам толкова грешки.”

„Как се чувствам сега? Обичам тази игра. Това е моят живот, а когато губя, винаги ме боли”, добави още швейцарецът, който този път пропиля шанса си да спечели 14-та си титла от Големия шлем, а с това да изравни рекорда на Пийт Сампрас.