Роджър Федерер (Швейцария) и Новак Джокович (Сърбия) ще спорят на финала на турнира от сериите Мастърс в Синсинати. Първата ракета в света Федерер прекъсна негативната си серия срещу Анди Мъри и го победи с 6:2, 7:6 (10:8) на полуфиналите, а Джокович изненадващо лесно се наложи над номер 2 Рафаел Надал с 6:1, 6:4.

Федерер имаше четири поредни загуби срещу Анди Мъри, но този път се наложи и елиминира миналогодишния победител в Синсинати.

Швейцарецът бе безапелационен в първия сет, който спечели с 6:2 и не даде нито една възможност за пробив на съперника.

Вторият сет бе значително по-оспорван, като Мъри имаше два сетпойнта при 6:5, 8:7, които обаче не успя да реализира. Федерер спечели след драматичен тайбрек с 10:8 и се класира за финала.

"Като цяло много добро представяне. Бях агресивен, сервиса ми вървеше и мисля, че заслужавах победата", коментира Федерер.

Любопитно е, че това е едва третата победа на Федерер над Мъри в девет срещи помежду им.

Новак Джокович се класира за финала за втора поредна година, след като изнесе един от най-добрите си мачове за сезона на твърда настилка и отнесе Рафаел Надал с 6:1, 6:4.

Това е едва второто участие на турнир за Надал след двумесечно лечение на контузии.

Сърбинът принуди Надал да прави нетипични непредизвикани грешки и затвори първия сет за 29 минути. Във втория испанецът оказа малко по-сериозна съпротива, но загуби с 4:6.

Федерер ще опита да вземе реванш от Джокович за двете загуби тази година в полуфиналната фаза на Мастърс турнирите в Маями и Рим.