Световният номер едно Роджър Федерер ще се изправи срещу шампиона от "US Open" Хуан Мартин дел Потро в груповата фаза на финалите на ATP Тур-а в Лондон.

Швейцарецът от Базел, който все още не си е гарантирал, че ще завърши годината като номер едно в света, освен Дел Потро, ще срещне ракета номер едно на Великобритания Анди Мъри и испанеца Фернандо Вердаско в Група "А".

Жребият определи Рафаел Надал, който пропусна миналогодишния финал в Шанхай, привидно да има по-леки съперници в Група "B". Рафа ще даде всичко от себе да измести "ФедЕкспрес" от първата позиция след края на турнира, който започва в неделя. Левичарят от Майорка е в една група с играещия отлично Новак Джокович, руснака Николай Давиденко и шведа Робин Сьоделринг.

Шведският тенисист замести американеца Анди Родик, който се оттегли от турнира, заради контузия в коляното.

Най-добрите осем играчи през сезона започват битка в края на седмицата, а ако един от тях успее да грабне титлата в Лондон без нито една загуба, то той ще получи чисти 1 милиона паунда, което много повече от 850 000 паунда, които Федерер прибра след титлата от "Уимбълдън" тази година.

Надпреварата в Лондон представлява огромен интерес за зрителите, тъй като стана ясно, че повече от 255 000 билети са вече продадени за осемдневното събитие.