Роджър Федерер си осигури място на четвъртфиналите след лесна победа с 6:3, 6:4 над Марсел Гранойерс във втория си мач на турнира в Дубай.

В опит да се класира за осмия си полуфинал от общо десет участия в Дубай швейцарецът ще се изправи срещу Николай Давиденко, който по-рано днес се наложи с 6:4 7:6(2) над Виктор Ханеску. До този момент двамата са се срещали цели 20 пъти, 18 от които завършвали с победа за Федерер.

Хуан Мартин Дел Потро също се класира за четвъртфиналите, а това стана след 6:4, 6:4 срещу Сомдев Деварман. В опит да направи крачка напред и да си осигури място на полуфиналите аржентинецът ще се изправи срещу квалификанта Даниел Брандс, надиграл по-рано днес с 6:4, 6:4 двукратния финалист Михаил Южни.

Томаш Бердих се класира за четвъртия си четвъртфинал от началото на сезона след победа в Дубай със 7:5, 6:1 над Тобиас Камке, спасявайки 12 от общо 14 точки за пробив, огромна част, от които в оспорвания първи сет. Следващият противник на чеха, който през този сезон вече е спечелил 12 от 15 изиграни мача, ще се реши от двубоя между Микаел Льодра и Дмитрий Турсунов, които играят в момента.

Последният двубой от днешната програма ще противопостави Новак Джокович и Роберто Батиста-Агут, победителят от който на четвъртфиналите ще срещне Андреас Сепи, отстранил Лукаш Росол след 6-4 7-6(4).