Номер 1 в света Роджър Федерер спечели за трети път турнира от сериите "Мастърс" в Синсинати с награден фонд 3 милиона долара.

На финала Федерер победи четвъртия в схемата Новак Джокович (Сърбия) с 6:1, 7:5 за 91 минути и отново триумфира след 2005 и 2007 година.

Това беше четвърти трофей за сезона за швейцареца и общо 61-и в кариерата му.

Успехът дава допълнително самочувствие на Федерер, който ще се стреми към шеста титла на започващото след осем дни Открито първенство на САЩ в Ню Йорк.

28-годишният швейцарец направи пробив в 13-минутния втори гейм в мача, след което поведе с 5:0, за да си осигури успеха в първия сет.

Джокович, финалист и през миналата година, започна по-добре втората част и дръпна с 3:0, но Федерер бързо изравни за 3:3.

Сърбинът имаше сетбол при сервис на съперника си в десетия гейм, но не успя. Веднага след това той допусна пробив в подаването си, след което швейцарецът безапелационно затвори мача, за да запише 47-а победа в 54 мача от началото на годината.

"Направих добър старт на мача, което винаги е от полза. Като цяло седмицата за мен беше просто фантастична. Знам, че ако играя добре, може да победя всеки един съперник", коментира рекордьорът по титли от Големия шлем.

Така Федерер взе 16-а титла от сериите "Мастърс" е се доближи само на един трофей от лидера Андре Агаси (САЩ).