Роджър Федерер ще защитава титлата си на тенистурнира в Синсинати. Бившият номер 1 надигра кипъреца Маркос Багдатис с 6:4, 6:3.

Негов съперник на финала е американецът Марди Фиш, който надделя над сънародника си Анди Родик в епичен трисетов мач с 4:6, 7:6, 6:1.

Швейцарецът не остави никакви шансове на Багдатис и взе реванш от него за загубата си в Индиан Уелс през март тази година. Много по-оспорван и драматичен бе другият полуфинал. Родик бе съвсем близо до победата, след като водеше с 1:0 сета и 5:2 гейма във втората част. Точно тук двубоят бе прекъснат поради дъжд. След завръщането на корта Фиш взе своето подаване и намали на 3:5, а след това веднага осъществи пробив за 4:5.

След това се стигна до тайбрек, в който Фиш се наложи със 7:3 точки. Загубил психологическата битка Родик направо се предаде в третия сет, като успя да вземе само един гейм. Федерер ще преследва втора титла през тази година след триумфа на Откритото първенство на Австралия преди седем месеца. Фиш пък ще се стреми към трети трофей, след като спечели два поредни турнира през това лято - в Нюпорт и в Атланта.