Целещият се към титлата в домашния си турнир Роджър Федерер се докопа до четвъртфиналите на надпреварата. Това стана след успех във втория кръг над бойкия узбекистанец Денис Истомин. 

Победата не дойде никак лесно за швейцареца. Той трябваше да наваксва сет пасив, но в крайна сметка се поздрави с класиране за четвъртфиналите след 3:6, 6:3, 6:4 след над два часа битка. 

Първата част не беше особено приятна за световния номер две, който допусна ранен пробив. Той така и не успя да го върне до края и позволи на Истомин да поведе в резултата след 6:3. 

Но след това Федерер се взе в ръце и диктуваше играта. Той допусна много грешки, но някак успя да ги компенсира с хубави отигравания и уинъри. Той взе втората част при 6:3, а в решителната трета направи един-единствен пробив в началото,който се оказа достатъчен. 

Така швейцарецът е на четвъртфинал и очаква Григор Димитров. Двамата се срещнаха на този етап и миналата година, което е единствената им среща до момента и беше спечелена от бившия номер едно.