Осемкратният шампион Роджър Федерер (Швейцария) се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на трева в германския град Хале с награден фонд Поставеният под номер 1 Федерер, който защитава титлата си от последните три сезона, се наложи над Малек Джазири (Тунис) с 6:3, 7:5 за 68 минути.

Швейцарецът взе първия сет с единствен пробив в осмия гейм, а във втория навакса изоставане от 0:3 по пътя си към крайния успех. На полуфиналите Федерер ще играе срещу петия в схемата Давид Гофен (Белгия), който отстрани Сергей Стаховский с 4:6, 7:5, 2:0 и отказване на украинеца заради травма.

Стаховский водеше със сет и 5:3 във втория, но се контузи и след шест поредни загубени гейма прекрати участието си в мача. Шампионът от 2011 година Филип Колшрайбер (Германия) се наложи трудно над хърватина Иво Карлович с 6:7(7), 6:4, 7:5.

Карлович пласира 26 аса, но това не беше достатъчно. Номер 8 Колшрайбер записа 385-ата си победа в турнирите на АТП и се изравни с Михаел Щих на третото място във вечната класацията по този показател сред германските тенисисти. /БТА