Швейцарецът Роджър Федерер се класира с лекота за полуфиналите на тенис турнира в Базел. На четвъртфиналите представителят на домакините победи безпроблемно германеца Николас Кифер с 6:3, 6:2.

Още в началото на първия сет световният номер 1 проби сервиса на своя съперник и бързо поведе с 3:0 гейма. Кифер върна пробива и успя да намали до 3:2, но веднага след това Федерер започна да играе перфектно от основната линия и си върна преднината, което доведе до безпроблемната му победа в първия сет.

Втората част започна с пробив на Роджър Федерер, който нямаше почти никакви проблеми да печели своето подаване. Силният форхенд от основната линия отново се оказа печелившото оръжие за швейцареца.

„Мачът не беше лесен за мен. Сервисът ми не помогна много за спечелването на двубоя. Играта ми от основната линия беше добра”, заяви Федерер след мача.

Световният номер едно ще срещне победителя от двойката Иво Карлович (Хърватия) - Томаш Бердих (Чехия).

Непоставеният Ярко Ниеминен победи с 6:3, 7:5 поставения под номер две в турнира Фернандо Гонсалес (Чили). Това е първа победа за финландеца срещу Гонсалес в пет мача. На полуфиналите Ниеминен ще срещне Маркос Багдатис (Кипър), който отстрани Пол-Анри Матьо (Франция) с 6:2, 7:6(5).