Швейцарецът Роджър Федерер, който преди няколко дни обяви, че ще стане баща, не смята, че раждането на детето му ще промени неговото отношение към тениса.

По-рано стана ясно, че бившият номер 1 в света се класира за третия кръг на силния тенис турнир в Индиън Уелс с награден фонд 4,5 милиона долара. Федерер победи Марк Жикел (Франция) със 7:6 (4), 6:4.

„Много съм развълнуван. Мислех за тези неща през последните две-три години, но най-важното е всичко с детето да бъде наред. Вълнувам се много, като цяло съм изключително щастлив. Постоянно идват хора, които да ме поздравяват, казват ми, че това е страхотна новина”, сподели Роджър Федерер.

Швейцарският тенисист отбеляза още, че детето ще се роди през лятото, но не пожела да навлиза в детайли. Федерер не смята, че това при всички положения ще се отрази и на кариерата му.

„Не смятам, че това ще повлияе на моето отношение към тениса. Винаги съм се старал да играя само тогава, когато съм наистина готов. Точно затова не се състезавах през последните пет-шест седмици. В този смисъл нищо няма да се измени. Ако раждането на детето ще ми се отрази по някакъв начин, то това ще е по-голямото ми желание за игра”, добави още Роджър Федерер.