Номер 1 в схемата Роджър Федерер игра само 47 минути срещу Робин Сьодерлинг от Швеция и след 6:4 в първия сет, Сьодерлинг се отказа при 3:0 във втория. След неубедителното начало на годината, Федерер обеща да се върне към тоталната доминация, която наложи в последните години със спечелените 12 титли от Големия шлем.

Въпреки че днес не се раздаде напълно, той заяви, че е доволен от играта си и се надява тя да се подобрява с течение на мачовете. Следващият му съперник е Хосе Акасусо от Аржентина, който днес елиминира Дуди Села от Израел с 2:0 сета.

Сьодерлинг, който се отказа заради вирусно заболяване, получи подкрепата на швейцареца. Федерер заяви, че се надява съперникът му от днешната среща да се възстанови бързо, тъй като и видът му подсказвал, че се чувства доста зле.

Четвъртият в схемата Николай Давиденко се справи с доста проблеми с италианеца Симоне Болели, който му взе първия сет с тайбрек. След това обаче руснакът се наложи със 7:5, 6:1 и в следващия кръг ще се изправи срещу Марио Анчич (Хърватия).

Останалите резултати:

Анди Родик (САЩ)- Иво Минар (Чехия) 7:6 (7:4), 6:4

Михаил Южни (Русия)- Николас Алмагро (Испания) 7:6, 3:6, 7:6

Жюлиен Бенето (Франция)- Жо-Вилфрид Цонга (Франция) 6:3, 6:3

Хосе Акасусо (Аржентина)- Дуди Села (Израел) 6:4, 6:4

Янко Типсаревич (Сърбия)- Томас Йохансон (Швеция) 6:4, 6:4

Марио Анчич (Хърватия)- Хуан Монако (Аржентина) 7:6, 4:6, 6:1