Световният номер две в мъжкия тенис Роджър Федерер поднови тренировки след контузията в гърба, заради която му се наложи да пропусне финала на последния за годината Мастърс в Лондон в неделя срещу Новак Джокович. 

Швейцарецът все още провежда само леки занимания, но надеждите в лагера на родината му са, че ще бъде готов да участва в мачовете от финала за Купа Дейвис срещу Франция. Те са от петък до неделя в Лил. 

Днес следобед Федерер не тренира, но на вечерната тренировка се появи и проведе занимание със съотборника си Михаел Ламер, който е 508-и в света. В отбора са още Стан Вавринка и 212-ия в света Марио Чиудинели. 

Французите излизат с максимално силен отбор, в който личат имената на Жо-Вилфред Цонга, Гаел Монфис, Ришар Гаске и Жулиен Бенето. Точно затова швейцарците имат нужда от лидера си. 

Самият Федерер е изключително мотивиран да спечели турнира, защото титлата от Купа Дейвис е една от изключително малкото, които липсват в богатата му витрина с трофеи. Той също обяви, че се надява болките в гърба да отшумят до петък, когато са първите мачове.