Лидерът в световната ранглиста Роджър Федерер се класира за четвъртфиналите на Отритото първенство на САЩ по тенис, след като победи с 3:1 сета Фелисиано Лопес.

Швейцарецът обаче трябваше да обръща развоя на срещата, след като бе затруднен много в първия сет, докато разгадае играта на левичаря Лопес. Федерер намери изход едва в началото на третия сет, но оттам вече нямаше проблеми и спечели с 3-6, 6-4, 6-1, 6-4.

Световният номер 1 ще се изправи срещу Анди Родик в следващия кръг, в повторение на финала в Ню Йорк от миналата година.

„Наистина се затрудних,” заяви Федерер за първите два сета. „Той тръгна добре. Имаше невероятен сервис и използваше възможностите си.”

Срещу Родик Федерер има 13 победи и само едно поражение. „Това е страхотен актив. Но няма да ми помогне на корта,” коментира Федерер. „Ще видим какво ще стане. Нов ден, всичко е възможно.”

Николай Давиденко също победи в осминафиналния си двубой. Руснакът отстрани корееца Хюнг Тайк Лий с 6-1, 6-3, 6-4 и ще срещне Томи Хаас в следващия кръг.