След като стана за пети пореден път шампион на Откритото първенство по тенис на САЩ, Роджър Федерер се закани, че няма да спре да жъне успехи. С успеха си в Ню Йорк швейцарецът вече има 13 титли от Големия шлем в кариерата си и е само на една от рекорда на Пийт Сампрас, който е с 14..

„Сигурен съм, че няма да спра на това число – 13”, каза Федерер, който след реализирането на победната точка той падна на колене, след това на гръб и закри очите си с ръце от радост.

„Наистина е страхотно! В моята кариера това е един невероятен момент. Страхотно е, че печеля титлата тук, а през тази година имам два финала, от които този на Уимбълдън може да се нарече наистина епичен”, продължи швейцарецът, който спечели само този турнир от Големия шлем през този сезон.

„Това не ме притеснява, защото знам, че 2009 година ще бъде по-успешна за мен. Целта ми е да печеля всичко навсякъде и да се върна отново на върха. Смятам, че е нормално да има и по-слаби сезони, но това не може да бъде дефинирано като нещо окончателно”, добави още 27-годишният Федерер и похвали съперника си на финала Анди Мъри:

„Това момче показа невероятно израстване по време на самия турнир. Сигурен съм, че можем да очакваме и повече от Анди.”

21-годишният Мъри също бе щастлив от играта си на US Open. “Мисля, че направих страхотно представяне тук. За мен турнирите от Големия шлем винаги са били нещо специално. Но в Ню Йорк показах израстване и съм сигурен, че след днес вече ще бъда различен играч”, каза шотландецът.