Швейцарецът Роджър Федерер, който се класира за своя 21-и полуфинал в турнирите от Големия шлем заяви, че това постижение е важно за него. Тенисистът, който се справи с Иво Карлович с 6:3, 7:5, 7:6, разкри обаче, че не мисли за чупене на рекорди, още повече за тези, поставени преди него от Пит Сампрас.

„Всички играят по различен начин. Както вече ви казах, на мен ми харесва да играя с Иво. Не е честно да го нарека скучен. Смятам, че играта му е приятна за гледане отстрани. Мисля, че се получи приятен мач. Доволен съм, че продължавам напред”, сподели Федерер, който не спести суперлативите си за своя опонент на четвъртфиналите.

„Доволен съм от играта си, най-важното е да се концентрирам върху моята игра. От четвъртък ще започна да се готвя за тежкия уикенд”, сподели още швейцарецът.

„Срещу Томи Хаас ще ми бъде трудно от самото начало, вече видяхме, че няма да е лесно, както беше в Париж. Да, ще е тежко, но съм доволен, че ще играя на 21-я си полуфинал поред. Това означава много за мен, ще видим какво ще се случи”, добави Федерер.