Световният №1 Анди Мъри и седемкратният шампион в Дубай Роджър Федерер поиграха плажен тенис пред най-голямата сграда в света - хотела Бурдж Ал Араб в Абу Даби. Причината за демонстрацията бе започващия на 27 февруари турнир от сериите АТП 500.

"Очаквам с нетърпение да играя, особено навръх 25-ата годишнина тук в Дубай", заяви Дубай, за когото това ще бъде първа изява след невероятния триумф на Аустрелиън Оупън. "Хубаво е да взема участие в турнир, който празнува нещо. Прекарах страхотни години тук в Дубай. Исках да бъда в добра форма и готов за условията, така че тази година дойдох по-рано."

"Играчите харесват много този турнир, той е добре организиран и се провежда пред добра публика. С хотела и всичко наблизо е много удобно. Днес бе хубав начин да започнем празненствата за 25 години. Сега нямам търпение да започна турнира."

Подобно бе мнението и на Мъри, който загуби финала в Дубай през 2012 от Федерер: "Беше забавно да играем на плажа днес, не го бях правил досега, а слънцето изгря за нас, така че беше добро начало на деня. Радвам се да бъда в Дубай. Играх съм няколко години тук. Чувствам се освежен и гледам с нетърпение към надпреварата".

Освен двете суперзвезди, в Дубай ще участват защитаващият титлата си Стан Вавринка, двукратният финалист Томаш Бердих и Гаел Монфис. Турнирът ще бъде предаван пряко по Mtel Sport 1.

Федерер ще играе на турнира в Базел до 2019