Роджър Федерер остава на Откритото първенство на САЩ по тенис, след като се спаси от отпадане в петсетов мач с руснака Игор Андреев. Федерер се измъчи с 23-ия в схемата Андреев и се наложи със 6:7, 7:6, 6:3, 3:6, 6:3.

Анди Родик, който събира надеждите на домакините за титла, ще се изправи срещу Новак Джокович (Сърбия) на четвъртфинала, след като се справи в 4-ия кръг с Фернандо Гонсалес от Чили с 3:0 сета. Шампион от 2003-а година, Родик демонстрира отлична физическа форма, почти безгрешни отигравания, резултат от спокойствието му на корта.

Джокович все пак успя да измъкне победата в близо четиричасовия маратон, в който няколко пъти напуска корта за разговори с треньора си и лекаря. След срещата си с 15-ия в схемата Томи Робредо, когото победи с 3:2 сета (4:6, 6:2, 6:3, 5:7, 6:3), Джокович разказа, че е имал проблеми със стомаха, а като допълнение леко осукал и десния си глезен.

Сензацията на турнира, 130-ият в световната ранглиста аутсайдер Жил Мюлер от Люксембург продължава да твори история и се класира за четвъртфинал, където ще се изправи срещу мастодонта Роджър Федерер. 5-ият в схемата Николай Давиденко, двукратен полуфиналист на Флашинг Медоус и изключително убедителен в мачовете си до тук, беше разбит от неуморимия Мюлер с 3:1 сета.

„Никога не съм вярвал, че мога да постигна пободно нещо. Днес просто с ракетата ми бяхме едно цяло и нищо не можеше да ни се опре”, радваше се щастливият Мюлер след успеха си.