Световният номер 5 Роджър Федерер постави първата ни ракета Григор Димитров сред един от петимата, които могат да изенадат фаворитите на предстоящото Открито първенство на Великобритания.

Федерер бил вегетарианец

“Мисля, че Александър Зверев и Ник Кирьос показаха на всички на какво са способни и колко добри могат да бъдат. Милош Раонич, Кей Нишикори и Григор Димитров са в добра позиция в момента и могат да стигнат много напред, което няма да изненада никого“, каза швейцарецът.

Маестрото заяви, че е отпочинал и се намира в добра форма за старта на Уимбълдън.

“Това, че не взех участие на турнирите на клей бе обмислено решение, а не компромис. Така си дадох максимално добри шансове за сезона на трева и не смятам да се връщам към минали събития и да съжалявам за тях. Бях готов да играя в Париж, но не и в Мадрид и Рим. Чувствах се, че ако не спечеля там, не си давам най-добрите шансове за Уимбълдън. Преценихме, че е най-добре да се съхраня и да хвърля всичко в оставащото време до края на сезона. Не само турнирите на трева, но и след това”, допълни той.

Паганини: Федерер трябва да е вдъхновение за световния тенис

18-кратният победител от турнири в Големия шлем миналата година отпадна на полуфинал, след загуба от Милош Раонич. Канадецът на свой ред отстъпи титлата на Анди Мъри. Раонич и Федерер има вероятност отново да се срещнат и в тазгодишното издание на надпреварата, но на четвъртфинал.