Роджър Федерер сподели след победата си над Григор Димитров, че българинът е играл много добре в двубоя. Швейцарецът определи мача между двамата като "вълнуващ" и за пореден път заяви, че бъдещето е пред Димитров.

"Вълнуващ мач, Григор прави страхотни удари, бъдещето в играта е пред него. Това беше хубаво завръщане във втория сет, но някакси успях да направя добър старт в решителната част и си заслужих победата", заяви Маестрото на корта веднага след мача.

"В първия сет той ми даде този брейкбол и това беше добре за мен, после нещата не се развиха по моя вкус във втория сет, но в третия беше равностойно, за щастие започнах да сервирам малко по-добре. Може би това не беше най-добрият завършек на мача за него, но аз му се насладих, може би и някои от вас, кой знае", пошегува се Федерер.

"Мисля, че Григор игра много добре", допълни по-късно на пресконференцията швейцареца.

Относно предстоящия полуфинал с Доминик Тийм, Федерер коментира: "Тренирах с него в Швейцария, бях впечатлен. Днес имаше труден мач с Марин Чилич, това са мачовете, които младите тенисисти трябва да печелят, за да минат на следващото ниво. Ще бъде трудно."