След като изчезна от полезрението на медиите, таблоидите продължават да се опитват да разберат какво прави в момента Тайгър Уудс. След скандала, който избухна преди Нова година с голфъра и неговата съпруга, най-богатият спортист в света се скри от лицето на света. Тенисист номер едно в света обаче Роджър Федерер разкри, че наскоро е разговарял с Тайгър Уудс.

„Таблоидите са полудели, спонсорските му договори се провалят. Досега не можех да си представя как една кариера, градена с толкова търпение през годините, може да рухне само за няколко минути. Това ме плаши, но така стоят нещата”, сподели Федерер.

Тенисистът е оптимист за професионалната кариера на своя колега. Той вярва, че 33-годишният голфър ще се завърне и отново ще докаже, че е чудесен състезател.

Последният турнир, на който Уудс участва и спечели, бе на 15 ноември в Австралия. Две седмици по-късно, целият му свят се сгромоляса, след като уж играчът катастрофира, но се оказа, че съпругата му е избухнала срещу него, защото научила за поредната му забежка. След това медиите направиха на пух и прах голфъра, след като разкриха редица негови извънбрачни връзки.

Роджър Федерер, който ще участва на Откритото първенство на Австралия, не пожелае да разкрие къде се е скрил в момента Тайгър Уудс.