Тенис иконата Роджър Федерер заяви, че се чувства готов за игра и е готов за завръщане на корта през 2017 година. Това ще се случи още в първите дни на януари на турнира "Хопмън къп".

"Аз съм толкова развълнуван да играя отново. Нямам болки в коляното, този проблем вече отдавна изчезна. Моята цел е да взема участие в големи турнири срещу най-силните тенисисти в света."

"Липсват ми феновете, пълните трибуни, възгласите и тези неща ме правят нетърпелив", сподели Федерер в навечерието на първия си турнир от почти половин година насам.

"18-ти голям шлем ще бъде много трудно постижима цел за мен. Има тенесисти в отлична форма, както и много млади колеги, които са гладни за успехи. И това, което съм направил досега не е малко, ако стигна до нов триумф ще бъде прекрасно", завърши Роджър Федерер.

Швейцарският Маестро, който вече е на 35 години, получи първата си сериозна контузия в кариерата си през юли, като имаше проблеми в коляното. Той не е играл от Уимбълдън насам, но вече остави лошите дни зад гърба си.