Роджър Федерер, защитаващият титлата си четирикратен шампион на Уимбълдън, е поставен под номер едно в схема на турнира при мъжете, а при жените първа е Жустин Енен.

Рафаел Надал, миналогодишният финалист, е поставен на второ място, пред Анди Родик. Анели Моресмо, която ще защитава титлата от миналата година е четвърта, в съответствие с мястото си в световната ранглиста.

Уимбълдън е третият турнир от Големия шлем тази година. Състезанието започва в понеделник, а жребият ще бъде изтеглен в петък.

При определянето на поставените играчи от организаторите взеха предвид минали постижения от кортовете на трева. При другите турнири от Големия шлем, определяща бе позицията в световната ранглиста.

Най-добрите 18 от жените са подредени според позицията им в WTA, като на първо място е шампионката от откритото първенство на Франция Енен, която ще се опита да подобри играта си и да спечели турнира, за разлика от 2001 и 2006г, когато загуби двата финала.

Мария Шарапова, която спечели титлата още на 17 години през 2004г. е поставена под номер две, следвана от Йелена Янкович. Двукратната шампионка от Уимбълдън Серена Уилямс е номер 7.