След като шестмесечното отсъствие от кортовете на Роджър Федерер завърши с изненадваща, но напълно заслужена 18-а титла от Големия шлем, сега швейцарецът отново е готов за класни изяви на корта.

Преди своя старт на турнира от сериите АТП 500 в Дубай, ФедЕкс даде интервю, в което сподели, че няма да може веднага да демонстрира играта от Мелбърн, но в същото време се чувства на гребена на вълната.

"Смея да мечтая, защо не? Стъпка по стъпка. Беше толкова невероятно и все още съм на гребена на вълната", сподели Федерер, който е трети поставен в Дубай.

Федерер, Джокович, Надал и Мъри отново на корта! Нека седмицата започне!

"Надявам се да си създам проблема да играя всеки ден, тъй като това ще значи, че печеля мачове. Ще ми отнеме известно време, може би до април, за да се чувствам в най-добра форма, защото тогава ще съм играл петсетови мачове в Австралия, последователни мачове в Дубай и може би някои мачове в Индиан Уелс и Маями. И после след Маями ще знам къде съм наистина."

"Все още се чувствам, че имам много място за подобрение. Просто трябва да разбера как ще реагира тялото, колко натоварване може да понесе. Определено е нещо неизвестно."

Федерер определено се чувства добре в Дубай, където има статистика от 47:5 победи спрямо загуби и цели 7 пъти е печелил надпреварата.

Тази година той ще стартира с труден мач срещу французина Беноа Пер. Двубоят е в понеделник от 17 часа българско време и ще бъде предаван пряко по Mtel Sport 1.