Роже Федерер и Николай Давиденко станаха първите полуфиналисти при мъжете на Откритото първенство на Франция.

Въпреки че не успя да спре ракета номер 1 в света, Томи Робредо попречи на швейцареца да продължи успешната си серия на  рекорда за последователни победи в турнири от Големия шлем без загубен сет. Испанецът обаче спечели втората част от мача и прекрати серията на Федерер на 36 спечелени сета.

Томи Робредо опита да се противопостави на своя именит съперник, който се е устремил към титлата на Ролан Гарос, но показа хъс и желание за победа само в първите две части. В следващите две швейцарецът показа защо е лидер в ранглистата при мъжете и спечели мача със 7:5, 1:6, 6:1, 6:2.

В следващия етап от надпреварата в Париж Роже Федерер ще се изправи срещу Николай Давиденко. Руснакът се справи по-рано през деня с Гилермо Каняс.

Поставеният под номер 4 в схемата на турнира тенисист победи своя съперник с 3:0 гейма. След около 3 часа игра и превъзходството на Николай Давиденко, руснакът се оказа в позицията на победител, а завърналият се след 15 месеца наказание заради употреба на допинг аржентинец не достигна до полуфиналите.