Ракета номер 1 в света Роджър Федерер е бил болен от мононуклеоза по време на Откритото първенство на Австралия по тенис. Това разкри агентът на швейцареца Тони Годсик, информира AP.

Мононуклеозата е вирусно заболяване, което протича обикновено с температура, възпаление на дихателните пътища, увеличение на лимфните възли, главоболие и отпадналост, но може да се развие известно време, след като човек се е заразил.

„Роджър не знаеше, че е болен, той разбра това след няколко седмици. Възможно е в това да се крие причината за неговия неуспех”, сподели мениджърът на тенисиста.

По време на Откритото първенство на Австралия Роджър Федерер не успя да покаже най-добрия си тенис и бе отстранен на полуфиналите от победителя в надпреварата Новак Джокович от Сърбия.

„Той не търси оправдание за случилото се, но ако лекарите му знаеха за мононуклеозата, нямаше да му позволят да участва”, добави Годсик.

Според думите на агента, Федерер вече е здрав и следващия понеделник ще играе демонстративен мач с Пит Сампрас в Ню Йорк.