Роджър Федерер бе безкомпромисен срещу Ришар Гаске на осминафиналите на турнира в Маями. Швейцарецът взе победата само за 49 минути с 6-1, 6-2 и така затвърди отличното си представяне от началото на турнира. Успехът днес означава, че Федерар ще се завърне в Топ 4 на света, а ако Томаш Бердих не успее да спечели надпреварата.

Федерер успя да направи цели пет пробива в осемте гейма, които посрещаше, което доказва превъзходството, което имаше швейцарецът срещу своя противник. Това бе победа номер 12 на Федерер над Гаске в 14-те мача помежду им.

В същото време шампионът от Мастърса в Маями Анди Мъри преодоля своя противник на осминафиналите – Джо Вилфрид Цонга и си осигури мач срещу трикратния носител на титлата Новак Джокович. Шотландецът се наложи с 6-4, 6-1, а това бе и един от най-силните му мачове от началото на годината. Мъри нямаше никакви проблеми, с изключение на болките, които получи в гърба и доведоха до намесата на лекарския екип на британеца. В крайна сметка те не са оказаха решаващи за Мъри, който с лекота стигна до успеха.

Предстоящият мач между Джокович и Мъри ще бъде под номер 20 между двамата. До този момент предимството е на страната на сърбина, който има 11 победи срещу 8 загуби.