Фабио Фонини се превърна в италианския тенисист с най-много победи в професионалния тур, след като тази нощ надви Пабло Андухар от Испания с 3-6, 6-3, 6-3 в мач от първия кръг на Мастърса в Индиън Уелс.

За 34-годишният Фонини това бе успех номер 392 на ниво АТП, с което той подобри постижението на своя сънародник и бивш номер 4 в света Адриано Паната. "Повярвайте ми, преди мача не знаех. Определено е приятно. Това е само статистика, но съм щастлив, разбира се. Вече ме сравняват с големите имена. Адриано бе идол за мен, когато бях малък. Така че съм щастлив, но това не е краят. Ще продължа да се боря и нека видим какво ще стане", сподели Фонини след двубоя.

Първата победа в Тура за Фонини идва през 2006 година в Амерсфорт. В кариерата си той е спечелил 9 титли, включително и Мастърса в Монте Карло през 2019 година, а най-доброто му постижение в ранглистата е девето място. След Фонини (392) и Паната (391), италианците с най-много победи са Андреас Сепи (386), Корадо Брацути (317) и Ренцо Фурлан (223).

В следващия кръг Фонини ще се изправи срещу миналогодишния финалист Николоз Басилашвили от Грузия, който почива в първия кръг.

За втория кръг на турнира се класираха още Себастиан Корда, Ласло Джере, Филип Краинович, Ник Кирьос, Лоренцо Музети и Джак Сок.