Отборът на Европа има нужда да спечели само един от оставащите четири мача, за да грабне трофея от Лейвър Къп за четвърти пореден път, след като възпитаниците на капитана Бьорн Борг тотално надиграха съперниците си от отбора на Света във втория ден на надпреварата в "Ти Ди Гардън" в Бостън.

Европейците имаха преднина от 3-1 след първия ден, но в събота взеха всички четири двубоя и авансът им набъбна на 11-1, при нужни 13 точки за спечелване на титлата. Във втория ден Борг изкара на корта най-доброто, с което разполага, като за Европа играха вторият, третият, четвъртият и петият в световната ранглиста. В първия мач Стефанос Циципас (номер 3) нямаше проблеми срещу Ник Кирьос и го победи с 6-3, 6-3, след което Александър Зверев (4) трябваше да се потруди сериозно за успеха над американеца Джон Иснър със 7-6(5), 6-7(8), 10-5. След това на корта излезе шампионът от Откритото първенство на САЩ Данийл Медведев (2), който не разочарова в първия си мач след Ню Йорк и разби Денис Шаповалов с 6-4, 6-0. Най-тежък удар отборът на Света понесе в двойките, които традиционно печели, след като Циципас и Андрей Рубльов (5) победиха Иснър и Кирьос с 6-7(8), 6-3, 10-4.

Днес ще се изиграят още три мача на сингъл и един на двойки, като Европа има нужда от един успех в четирите двубоя, за да спечели Лейвър Къп.