370 дни - точно толкова измина от последния сблъсък в едно от най-великите съперничества в тениса, че и във спорта, това между Рафаел Надал и Новак Джокович!

Е, стига толкова чакане. В днешния съботен ден двете истински легенди на тениса отново ще се изправят един срещу друг. Мястото е "Форо Италико" в Рим, а поводът полуфинал на Мастърса в италианската столица!

Тук говорим за съперничество, започнало преди 12 години и съперничество, което вече е преживяло 50 мача между двамата.

А за подновяването му едва ли има по-подходящо място от това, на което двамата общо са спечелили 11 последователни титли - между 2005 и 2015.

"Утре (днес) ще бъде ултимативното предизвикателство на клей. Да победиш Рафа на тази настилка е наистина трудно. Но съм го правил", сподели оптимистичният Новак.

Всъщност, ако има тенисист, който може да каже, че е най-трудният съперник на Краля на клея на червено, то това е именно Джокович. Защото сърбинът е спечелил три от последните им четири двубоя на клей и седем от последните им осем двубоя като цяло. Джокович е напред и в общата статистика - 26:24 победи.

Само че изходните позиции сега са доста различни за двамата. Надал се намира във феноменална форма като спечели рекордните 50 поредни сета на клей - серия от Ролан Гарос 2017 до Мадрид миналата седмица, където загуби от Доминик Тийм. Надал е с актив 21 победи, 2 загуби от началото на годината, а в Рим мина през тежка битка с Фабио Фонини.

Джокович от своя страна е на своя първи полуфинал за сезона. В началото на годината Ноле се завърна след дълга пауза заради контузия в десния лакът, а завръщането определено не бе лесно. В няколко поредни турнира Ноле губеше в ранните етапи и това определено притесняваше неговите съперници. Само че постепенно Джокович се завръща към най-добрите си дни, а в любимия си Рим ни го показва по най-добрия начин - лесни победи над Александър Долгополов, Николоз Басилашвили и Алберт Рамос-Виньолас и взето по отличен начин огромно изпитание в лицето на Кей Нишикори на четвъртфиналите.

"Когато играеш мачове като тези, които аз съм играл срещу него в нашите кариери, си щастлив да бъдеш част от това. Оценяваш го много", сподели Надал преди двубоя.

Мачът между двете легенди е с начален час 16 и ще бъде предаван по  Mtel Sport 1 и онлайн на ppv.mtel.bg.

Във втория полуфинал един срещу друг се срещат Александър Зверев и Марин Чилич. Германецът е във великолепна форма като успехът над Давид Гофен на четвъртфинали бе 12-и пореден за него след титлите в Мюнхен и Мадрид.

За Чилич очакванията не бяха толкова големи, тъй като сезонът на червено за него не започна толкова добре. След няколко победи обаче хърватинът е част от топ 4 и със сигурност ще иска да стигне до нов Мастърс финал.

Техният двубой е от 21 часа и също ще бъде предаван по Mtel Sport 1 и онлайн на ppv.mtel.bg.