По традиция съботният ден в тениса е отреден на полуфиналите. Тази традиция може и да е малко по-различна в турнирите от Големия шлем, но в АТР надпреварите именно в първия почивен ден разбираме имената на тенисистите, които ще участват в големите неделни финали.

Днешната събота не прави изключение в мъжкия тенис, защото ни е подготвила четири полуфинала - два на силния АТР 500 турнир в Барселона и два на АТР 250 надпреварата в Будапеща.

Логично по-големият интерес през седмицата приковава надпреварата в каталунската столица. Там №1 в света Рафаел Надал се е устремил към титла №11 на корта, който вече съвсем заслужено носи неговото име. Това не е единствената цел на Матадора. Той е в невероятна серия от 42 последователно спечелени сетове на клей! За последно испанецът загуби мач на червено преди близо година, през май 2017-а в Рим! Всъщност, по време на тази серия, първият, който успя да спечели повече от 4 гейма в мач срещу него бе Мартин Клижан в петък. Словакът затрудни много Матадора в четвъртфинала и дори имаше три сетбола при 5:4. Само че Надал показа своята непремиримост, отрази шансовете и си спечели двубоя.

Сега за него следва не по-малко тежко препятствие в лицето на Давид Гофен. През миналата седмица Гофен загуби на четвъртфиналите в Монте Карло от Григор Димитров, но сега направи стъпка напред след успех в три сета над Роберто Баутиста Агут. Всичко друго освен успех на Надал ще се приеме като сензация, но белгиецът е от тенисистите, които са способни да затруднят максимално Матадора.

В другия полуфинал ни се искаше да видим Григор Димитров, който за съжаление загуби в два сета от Пабло Кареньо Буста. Така испанецът получава голям шанс да стигне до мача за трофея, но за целта ще трябва да преодолее и един от най-ярките таланти в световния тенис - бившият №1 при юношите Стефанос Циципас. Гъркът демонсстрира изключителен тенис в Барселона, а доказателството дойде под формата на победа над един от големите майстори на клей Доминик Тийм.

И двата полуфинала ще бъдат излъчени на живо по Mtel Sport 1, а прякото предаване започва в 14:30 часа.

По Mtel Sport 2 пък ще се излъчат двата полуфинала на турнира в Будапеща, които започват в 15 часа. Там интересното е, че все още не се знаят имената на четиримата, достигнали до тази фаза. Или хайде, на един от тях. Защото четвъртфиналът между австралиеца Джон Милман и "щастливия губещ" от квалификациите Яник Маден бе прекъснат в петък заради дъжд. И то при резултат 2:6, 6:1, 5:4 в полза на Милман. Двубоят ще бъде доигран по-рано в съботния ден като австралиецът ще сервира за спечелването му.

Който победи в този двубой, малко по-късно през деня ще бъде отново на корта за полуфинал с петия поставен Аляж Бедене.

С победата си над Матео Беретини на четвъртфинал Бедене попречи на възможността в полуфиналите да има трима италианци.

Именно останалите двама представители на Ботуша ще спорят за първото място на финала - осмият поставен Андреас Сепи и друг "лъки лузър" в лицето на Марко Чекинато. За Сепи това е опит за достигане на първи финал от 2015-а насам, а за Чекинато е изобщо първи мач на такова ниво.