Денис Шаповалов и Феликс Оже-Алиасим са 2 от изгряващите звезди на световния тенис. Шаповалов вече удобно се настани в топ 15, като дори е близо до завръщане в топ 10. Оже-Алиасим пък само преди броени дни успя да се наложи над Роджър Федерер и за пореден път загатна за огромния си потенциал.

Според  бившия легендарен тенисист Джон Макенроу и двамата ще спечелят титла от „големия шлем“ съвсем скоро. Макенроу допълни още, че Шаповалов и Оже-Алиасим ще са изключително опасни на започващия в понеделник Уимбълдън и могат да поднесат сериозни изненади.

„Хората в Канада сигурно са много щастливи, като виждат развитието на тениса в страната. Канадският тенис разполага с двама чудесни спортисти, които ще носят много радост на своите сънародници. Те дори вече го правят, въпросът е може би да триумфират с титла от шлема. Сигурен съм, че Шаповалов един ден ще вдигне най-престижното отличие в тениса. Всеки мечтае от дете за трофей от големия шлем, а Денис има чудесен потенциал, който просто трябва да развие. Той е талантлив и е важно да продължи да работи. Дори бих дал известно предимство на световния номер 12 пред Феликс, защото играта на Шаповалов е много сериозна, зрелищна, и ако  показва най-доброто може да победи всеки. Ще кажа само на специалистите, внимавайте за тях на Уимбълдън, и ги наблюдавайте, защото кой знае, вероятно е да се получат и изненади. Твърдо вярвам, че    като цяло младите тенисисти много скоро ще нарушат хегемонията на големите“, коментира 7-кратният шампион от „шлема“