Най-после Джон Иснър напомни за най-добрите си дни от своята кариера. На клей, изненадващо за много специалисти, американецът вече постигна две доста значими победи. Първо, "big John" се справи с местния представител Роберто Баутиста Агут, а вчера успя да победи и с намиращия се в страхотна форма Андрей Рубльов. 

Със сигурност доброто представяне в Мадрид и достигането до 1/4-финалите ще вдигне самочувствието на 208-сантиметровия Иснър, който признава, че е имал нужда от подобни победи за възвръщане на увереността. 
"Щастлив съм, че успях да покажа най-доброто от себе си. Ако трябва да бъда честен, не смятам, че бях по-добър от Андрей, но сервисът ме задържа в срещата. Имах късмета да изиграем два тайбрека, които спечелих, но определено чувството е чудесно да победиш представител на топ 10. Не играя много напоследък и ранкингът ми значително падна, а това е разочароващо за мен, тъй като дълги години съм част от световния елит", коментира той. 

"Мисля, че в Мадрид отново започнах да намирам себе си, победите срещу Роберто и Андрей идват в точния момент и просто мога да продължа по същия начин. Искам да постигам още значими успехи, които да ми помогнат бързо да се изкача нагоре в ранглистата. Условията в испанската столица много ми допадат, и е страхотно, че можем да играем пред публика“, каза световният номер 39. Следващият съперник на Джон Иснър е Доминик Тийм.