Номер 3 в световната тенис ранглиста Новак Джокович ще изведе националния тим на Сърбия срещу Австралия в предстоящия мач за купа Дейвис.

Двубоите ще се играят в 20-хилядната зала „Белградска арена”, а атрактивният Ноле призова сръбските фенове да окажат подкрепа с всички сили.

„Срещата е изключително важна. След 15-20 години Сърбия отново има шанс да стигне до Световната група. Знам колко са добри австралийците в този турнир и колко са постигнали, но ние ще получим голяма помощ от публиката”, смята Джокович.

„Подкрепата на феновете е едно от най-важните неща в купа Дейвис, защото надпреварата е уникална, непредсказуема и всичко може да се случи. Всичко е въпрос на мотивация. Но най-вече съм щастлив, че тенис феновете в моята страна ще могат да видят мен и другите момчета, и Лейтън Хюит разбира се”, казва още Новак, който е лидер на отбора си.

Властите в Белград пък приканиха хората да се насочат по-рано към залата за мачовете между фаворитите при съперниците и напомнят, че всякакви камери и фотоапарати са забранени на купа Дейвис.