Новак Джокович ще чака помощ от Давид Ферер, за да продължи участието си на финалния турнир на АТП в Лондон. Сръбският тенисист, който е номер едно в световната ранглиста, загуби с 6:3, 3:6, 3:6 мача си срещу Янко Типсаревич и остана с една победа и две загуби в предварителната група.

Джокович започна с пробив в четвъртия сет и поведе с 3:1 гейма срещу своя сънародник, след което спечели с лекота първия сет. Типсаревич, който замества контузения Анди Мъри, обаче отговори подобаващо. Той намери слабостите в играта на Джокович и започна да връща силно топката в неговото поле, но голяма роля изигра и късметът. В някои от решителните точки по пътя към победата Типсаревич направи печеливши разигравания от невъзможни позиции, с което спечели първа победа в кариерата си срещу своя съотборник за купа „Дейвис“.

Джокович е само с една победа в група "А". Сърбинът ще разчита на успех на вече класиралия се напред Давид Ферер срещу Томаш Бердих. Ако чехът бие лидера в групата, ще спечели първото място, а испанецът ще остане втори.